telefoon 085-0499453

 

 

Meteen besparen op je vaste lasten?

Wij nemen contact met je op!

Elektriciteit

Wij vergelijken voor jou de elektriciteitsleveranciers. Jij bespaart op je vaste lasten.

Betrek je al jaren stroom van dezelfde energieleverancier? Dan betaal je vaak honderden euro's te veel. Stap je over, dan kun je rekenen op verlaagde tarieven en eenmalige kortingen. Van A naar Bespaar BV helpt je daarbij.

Elektriciteitsleveranciers vergelijken
Van A naar Bespaar BV vergelijkt je de elektriciteitstarieven van je huidige aanbieder met de tarieven van andere elektriciteitsleveranciers op basis van je jaarlijkse verbruik. Vervolgens komen we met twee goedkopere alternatieven die passen bij jouw wensen en situatie. Daarbij kun je kiezen tussen dubbel en enkel tarief en groene of grijze stroom.

1 Groene stroom
De groene, duurzame stroom die in Nederland wordt gebruikt, is opgewekt door Nederlandse windenergie en biomassa of door Scandinavische waterkracht.  

Voordelen van groene stroom:
√    100% opgewekt met behulp van duurzame energiebronnen
√    Onuitputtelijke bron
√    Geen CO2-uitstoot
√    Niet veel duurder dan grijze stroom

2 Grijze stroom
De tegenhanger van de groene stroom is grijze stroom. Grijze stroom is niet-duurzaam en slecht voor het milieu. Dit heeft meerdere oorzaken. Als eerste wordt grijze stroom opgewekt uit fossiele brandstoffen. Bij de verbranding van deze brandstoffen komt het schadelijke CO2 vrij. Daarnaast valt kernenergie onder grijze energie. Het afval van kernenergie is radioactief en zeer belastend voor het milieu.

Stroometiket
Iedere energieleverancier is verplicht een stroometiket te hanteren. Hiermee krijg je een indruk van de soort stroom die je energieleverancier levert, groen of grijs. Ook zie je precies uit welke energiebronnen de stroom wordt opgewekt. Dit etiket krijg je 1 keer per jaar en wordt gecontroleerd door de Autoriteit Consument & Markt.

Keuze enkel- of dubbeltarief
Bij het afsluiten van een elektriciteitscontract kun je bij de meeste energieleveranciers kiezen voor een enkel- of dubbeltarief. Ook wel dag- en nachttarief genoemd of piek- en daltarief. Enkeltarief betekent dat je één tarief betaalt per kilowattuur, ongeacht het tijdstip van je verbruik. Bij dubbeltarief betaalt je in het weekend, tijdens feestdagen en ’s nachts (vanaf een bepaald uur) een lager tarief. Het tijdstip waarop het daltarief  's avonds ingaat, hangt af van de netbeheerdersregio waarin u woont.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Menu