telefoon 085-0499453

 

 

Meteen besparen op je vaste lasten?

Wij nemen contact met je op!

Mobiele telefonie

Wij vergelijken voor jou de telefoonabonnementen. Jij bespaart op je vaste lasten.

Wil je ook af van je hoge telefoonkosten? Dan is het hoog tijd om een ander telefoonabonnement af te sluiten. Van A naar Bespaar BV helpt je daarbij.

Telefoonabonnementen vergelijken

Van A naar Bespaar BV vergelijkt je huidige telefoonabonnementen met die van andere providers. Vervolgens komen we met één of meerdere goedkopere alternatieven die passen bij jouw wensen en persoonlijke situatie. Wil je bijvoorbeeld een abonnement met toestel of sim only? Dit nemen in de vergelijking mee. Door te vergelijken en over te stappen, kan je tot 90% op je belkosten besparen.

Wat is een telefoonabonnement?

Het principe van een telefoonabonnement is dat je een vast bedrag per maand betaalt voor een bepaalde bundel. Deze bundel bestaat uit verschillende kenmerken, namelijk een hoeveelheid belminuten, sms’jes en MB’s (internet). Deze hoeveelheden zijn één maand geldig en aan het begin van de maand worden de hoeveelheden weer teruggezet.

Soorten abonnementen

Er zijn twee soorten telefoonabonnementen: een abonnement in combinatie met een mobiel telefoontoestel en een abonnement zonder toestel, genaamd sim only. Daarnaast bestaat er prepaid bellen.

1 Abonnement met telefoon

Dit telefoonabonnement sluit je af in combinatie met een mobiele telefoon. Bij sommige telefoonabonnementen kan je een toestel uitzoeken. Het merk en type telefoon hangt af van het abonnement. Bij een goedkoop abonnement moet je vaak nog een bedrag bijbetalen voor de telefoon en bij de uitgebreidere telefoonabonnementen krijg je vaak een gratis telefoon.

2 Sim only

Sim only is een telefoonabonnement zonder mobiele telefoon. Hierdoor is het maandbedrag van het abonnement een stuk lager. Een sim only-abonnement is een goede keuze als je tevreden bent met je huidige mobiele telefoon en deze wilt blijven gebruiken.

3 Prepaid

Bij prepaid bellen heb je te maken met beltegoed, dat je zelf vooraf moet kopen en op je telefoon moet zetten. Na het opwaarderen van je beltegoed kan je bij prepaid bellen eventueel ook gebruikmaken van internet, maar dit kost in verhouding veel geld. Er zijn ook opties voor een maandelijkse bundel voor bijvoorbeeld mobiel internet, maar hiervan is vaak de snelheid erg laag.

Welk telefoonabonnement past bij mij?

Of je nu een abonnement met of zonder telefoon neemt, in beide gevallen moet je een inschatting maken van je telefoongebruik. Als je een idee hebt hoeveel belminuten, sms’jes en MB’s je verbruikt, is het verstandig om bij je keuze van een abonnement hier iets boven te zitten. Zo voorkom je dat je per ongeluk een keer buiten je bundel belt, sms’t of gebruikmaakt van internet. Verbruik buiten de bundel kan namelijk zorgen voor ongewild hoge kosten.

Soorten telefoongebruik

Grofweg zijn telefoongebruikers in drie groepen te verdelen:

1 Minder dan gemiddelde gebruikers

Deze groep gebruikt de mobiele telefoon simpelweg heel weinig. Ze zijn bijvoorbeeld niet bekend met de term ‘4G mobiel internet’ en gebruiken de telefoon heel soms om een leuke foto door te sturen. Ze kijken geen filmpjes op hun smartphone en gebruiken de telefoon niet dagelijks. Voor deze gebruikers is een telefoonabonnement met 100 belminuten, 100 sms’jes en een databundel van 200 MB ruim voldoende.

2 Gemiddelde gebruikers

Deze groep gebruikt wel dagelijks hun telefoon. Zij hebben regelmatig contact met andere mensen via bellen, WhatsApp of social media met een smartphone. Ook wordt er soms een YouTube-filmpje gekeken op de telefoon. Gemiddeld gebruiken deze mensen tussen de 100 en 200 belminuten, ongeveer 100 sms’jes en tussen de 200 en 1000 MB mobiel internet.

3 Meer dan gemiddelde gebruikers

Deze groep is de hele dag door bezig met hun mobiele telefoon om foto’s en video’s te versturen en te bekijken, muziek te streamen en up-to-date te blijven met social media. Vaak hebben zij de nieuwste modellen smartphones. Voor deze gebruikers is een telefoonbundel van meer dan 200 belminuten, meer dan 100 sms’jes en meer dan 1 GB mobiel internet de verstandige keuze.

Onbeperkt bellen

Als je van jezelf weet dat je veel belt, is het handig om een telefoonabonnement te kiezen die onbeperkt bellen aanbiedt. Onbeperkt bellen is een bundel van belminuten per maand die niet op kan. Je kan dus zoveel als je wilt bellen naar Nederlandse mobiele en vaste nummers. Servicenummers horen hier niet bij; daar moet je wel gewoon voor betalen. Ook is het niet de bedoeling om deze dienst te misbruiken, bijvoorbeeld door de telefoon als babyfoon te gebruiken.

Onbeperkt sms’en

Naast onbeperkt bellen wordt er ook onbeperkt sms’en aangeboden. Dit kan voor sommigen een goede toevoeging zijn. Voor de meeste mensen is dit echter een weinig gebruikte functie, omdat er tegenwoordig veel meer via internet berichten gestuurd worden (zoals WhatsApp en Snapchat).

Onbeperkt internet

Omdat mobiel internet zo veel gebruikt wordt, is het voor veel mobiele providers niet haalbaar om écht onbeperkt internet te bieden. De meeste telefoonabonnementen hebben een internetbundel met een bepaalde hoeveelheid data die één maand geldig is. Aan het eind van de maand wordt die hoeveelheid weer aangevuld. Als je in een maand meer gebruikt dan in je internetbundel zit, bestaat de kans dat je veel extra geld moeten betalen.

De meeste providers bieden wel een soort van onbeperkt internet aan. Als je over je internetbundel heen gaat, hoef je niet te betalen, maar wordt de internetsnelheid teruggebracht van bijvoorbeeld 64 Kbps naar 15 Mbps (4G internet).

Tips voor het goedkoopste telefoonabonnement

Als je echt een goedkoop abonnement wilt, zal je moeten inleveren op het aantal MB’s mobiel internet. De oplossing is dan om je mobiel internetverbruik laag te houden. Dit kan op de volgende manieren:

  • Zoek actief naar WiFi-netwerken en verbind hiermee
  • Kijk geen filmpjes via mobiel internet, dit kost erg veel data
  • Navigeer niet via de telefoon, of zorg ervoor dat kaarten al gedownload zijn

 

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Menu