telefoon 085-0499453

 

 

Meteen besparen op je vaste lasten?

Wij nemen contact met je op!

Recht

Wij vergelijken voor jou de rechtsbijstandverzekeringen. Jij bespaart op je vaste lasten.

Het uurtarief  van een advocaat is ongeveer gelijk aan de jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering, maar in beide gevallen kunnende prijzen enorm verschillen. Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan is het zinvol te vergelijken. Van A naar Bespaar BV helpt je daarbij.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken

Van A naar Bespaar BV vergelijkt ieder jaar je huidige rechtsbijstandverzekering met die van andere verzekeraars. Vervolgens komen we met één of meerdere goedkopere alternatieven die passen bij jouw wensen en situatie.

Wat verzekert een rechtsbijstandverzekering?

Betrokken raken bij een conflict kan iedereen overkomen. Soms lukt het niet om met de andere partij tot een passende overeenstemming te komen en is juridische bijstand nodig. Met een rechtsbijstandverzekering krijg je hulp van een professional met (juridische) kennis van de zaak. De kosten hiervan worden door de verzekering vergoed.

Dekkingen

Wat je rechtsbijstandverzekering dekt, hangt af van de dekkingen die je gekozen hebt en de voorwaarden van je rechtsbijstandverzekering. Deze verschillen per verzekeraar. Vrijwel elke rechtsbijstandverzekering geeft je de mogelijkheid om zelf je dekkingen te kiezen.

Standaardverzekering

De standaardverzekering verzekert meestal juridische hulp bij de volgende, meest voorkomende juridische conflicten:

  • Verhalen van schade
  • Contracten
  • Overheid
  • Personen- en familierecht
  • Strafzaken


Uitbreidingen

Naast de standaardverzekering, kun je de volgende modules apart meeverzekeren:

1 Consument

Verzekert juridische hulp bij een geschil over iets dat je kocht via internet; een overeenkomst, bijvoorbeeld met je telefoonprovider; de aankoop van bijvoorbeeld een keuken, tv, bankstel of een motorrijtuig.

2 Wonen

Verzekert juridische hulp bij een geschil over huur, verhuur, koop, verkoop, nieuwbouw, aanbouw of verbouw van de woning waar je ingeschreven staat; de verkoop van een woning die je erft; met je buren, Vereniging van Eigenaars en de gemeente of een andere overheid.

3 Werk

Verzekert juridische hulp bij een geschil over een arbeidscontract, je aanstelling als ambtenaar, inkomen uit loondienst; over lichamelijke of geestelijke schade die je kreeg tijdens je werk in loondienst, bijvoorbeeld door een bedrijfsongeval.

4 Inkomen

Verzekert juridische hulp bij een geschil over je pensioen, een arbeidsongeschiktheidsverzekering, studiefinanciering, sociale verzekeringen of voorzieningen zoals een uitkering of kinderbijslag.

5 Fiscaal

Verzekert juridische hulp, als je in beroep wilt gaan bij de rechter nadat je bezwaarschrift is afgewezen door een gemeente, de Belastingdienst of een andere overheid over belastingen, toeslagen en belastingrecht.

6 Vermogen

Verzekert juridische hulp bij een geschil over aandelen, obligaties, opties of andere waardepapieren, beleggingsadvies, vermogensbeheer en over huur, koop, verkoop, nieuwbouw, aanbouw of verbouw van je tweede woning.

7 Verkeer

Verzekert juridische hulp bij een ongeluk en je wilt dat de tegenpartij betaalt voor de schade; een geschil over onderhoud en reparatie van je motorrijtuig; een geschil over je rijbewijs, vaarbewijs of registratiebewijs.

8 Medisch

Verzekert juridische hulp bij lichamelijke of geestelijke schade door de fout van iemand anders, bijvoorbeeld door een medische behandeling; bij een tuchtzaak tegen een ziekenhuis, arts, zorgverlener of zorginstelling.

9 Echtscheiding

Verzekert juridische hulp voor bemiddeling bij scheiden, als je getrouwd of geregistreerd partners bent.

Geldigheid rechtsbijstandverzekering

Vaak kun je bij een rechtsbijstandverzekering kiezen uit Europadekking en werelddekking. Ook kun je vaak eventuele gezinsleden meeverzekeren. Verandert je persoonlijke situatie? Check dan altijd even of je rechtsbijstandverzekering nog aansluit bij je situatie en wensen.

Wachttijd

De rechtsbijstandsverzekeraar kan een wachttijd instellen. Dit betekent dat je na het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering een bepaalde periode geen aanspraak mag doen op je verzekering. Let hier op in de polisvoorwaarden.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Menu