telefoon 085-0499453

 

 

Meteen besparen op je vaste lasten?

Wij nemen contact met je op!

Reizen

Wij vergelijken voor jou de reisverzekeringen. Jij bespaart op je vaste lasten.

Op reisverzekeringen valt altijd wel te besparen. Ga je vaak op vakantie? Dan is een doorlopende verzekering voordelig. Heb je al een doorlopende reisverzekering? Dan kan het geen kwaad te kijken of het elders goedkoper kan.  Van A naar Bespaar BV helpt je daarbij.

Reisverzekeringen vergelijken

Van A naar Bespaar BV vergelijkt ieder jaar je huidige reisverzekering met die van andere verzekeraars. Vervolgens komen we met één of meerdere goedkopere alternatieven die passen bij jouw wensen en situatie. Maak je regelmatig verre reizen of blijf je altijd binnen Europa? Ga je maar een keer per jaar op vakantie of maak je regelmatig korte stedentrips? Dit nemen we allemaal in de vergelijking mee.

Soorten reisverzekeringen

Dankzij een reisverzekering ben je verzekerd tegen onverwachte gebeurtenissen tijdens je reis of vakantie. Je kunt je bijvoorbeeld verzekeren tegen diefstal van je bagage of ongevallen. Er zijn twee soorten reisverzekeringen: een kortlopende en doorlopende reisverzekering. Daarnaast kun je nog een annuleringsverzekering afsluiten.

1 Kortlopende reisverzekering

De kortlopende reisverzekering is een verzekering speciaal voor korte reizen. Je betaalt alleen voor de tijd dat je werkelijk op reis bent. Direct nadat je vakantie is afgelopen, komt de kortlopende reisverzekering te vervallen. Je betaalt dan ook eenmalig premie voor deze verzekering.

2 Doorlopende reisverzekering

Ga je minimaal drie weken per jaar op vakantie of maak je meerdere keren per jaar een trip naar binnen- of buitenland? Dan is het voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Daarmee bespaar je niet alleen op je premie, maar ook ben je het gehele jaar uitstekend verzekerd als je op reis gaat naar mooie plaatsen in Nederland of het buitenland.

3 Annuleringsverzekering

Bij het afsluiten van een reisverzekering kun je de dekking uitbreiden met een annuleringsdekking. Stel dat je vakantie of verre reis onverwachts niet door kan gaan vanwege persoonlijke omstandigheden, dan krijg je je reissom gedeeltelijk of geheel vergoed.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Sta je op het punt om een kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten? Per reisverzekering bestaan er grote verschillen in dekking. Verdiep je daarom vooraf in de volgende rubrieken en check de polisvoorwaarden.

  • Bagage: verlies of diefstal van bagage komt tijdens een vakantie veel voor. Bagage valt daarom veelal standaard onder de dekking. Soms moet je bagage apart meeverzekeren Lees goed de voorwaarden van een reisverzekeraar door, zodat je zeker weet dat je optimaal verzekerd bent.
  • Medische kosten: medische kosten die je maakt in het buitenland vallen veelal hoog uit. Je zorgverzekering biedt hiervoor onvoldoende dekking. Tegen een paar euro’s per jaar kun je je daarom verzekeren tegen medische kosten die je maakt tijdens je vakantie in het buitenland.
  • Eigen risico: soms is er een eigen risico van toepassing op de reisverzekering. Dit zie je veel terug bij de bagagedekking. Dit komt omdat verlies en diefstal van spullen veel voorkomt tijdens een vakantie. In sommige gevallen kun je dit afkopen of een keuze maken voor een verzekeraar die geen eigen risico in rekening brengt.
  • Reisduur: de kortlopende reisverzekering kent veelal een maximum reisduur. Natuurlijk kun je ook een kortlopende reisverzekering afsluiten voor een half jaar, maar je bent dan qua premie fors duurder uit dan wanneer je voor een doorlopende reisverzekering kiest.
  • Europadekking of werelddekking: als je binnen Europa op vakantie gaat, heb je voldoende aan Europadekking. Reis je veel buiten Europa en vind je het leuk om verre bestemmingen te bezoeken? Kies dan voor werelddekking.

 

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Menu